LANDELIJKE DANSERSNETWERKEN

En danspartnerwebsites

  • VDN - De Vereniging van Dansers in Nederland (VDN) is opgericht in 2006 en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het democratiseren van de Nederlandse danswereld, onder andere door bij de NABD zeggenschap voor dansers te realiseren en met 14 andere dansorganisaties samen een blauwdruk te maken voor een Nederlandse Dans Federatie. Activiteiten van de vereniging waren belangenbehartiging voor dansers, informatie op maat, collectieve voordelen op dansgebied en, voor wedstrijddansers, toegang tot het danswedstrijdcircuit. Omdat de belangrijkste doelen bereikt zijn, is de vereniging in 2018 opgeheven. Met de opgebouwde financiële reserve heeft de VDN een 7-tal buitengewone dansprojecten gefinancierd. Het bedrag op de eindbalans is overgemaakt naar danssportbond NADB, om samenwerking met andere dansvormen aan te gaan.
  • DansNetwerk - Het Dansnetwerk op LinkedIn is een professioneel netwerk van dansers en oud-dansers.
  • Formatiedansen.nl - Formatiedansen.nl voorziet in informatie over onder meer wedstrijden, formatiedansteams (wereldwijd) en een kampioenengalerij. De website is enkele jaren niet onderhouden, maar biedt nog veel relevante informatie.
  • Equality dancE - Dit Dansersnetwerk voor man-man en vrouw-vrouw dansparen is voortgekomen uit de Vereniging Equality dancE, die inmiddels wegens gebrek aan belangstelling is opgeheven. De Vereniging Equality dancE heeft in Nederland hard gevochten voor gelijke rechten voor man-man en vrouw-vrouw dansparen.

Danspartnerwebsites

  • Danceplaza.com - Danceplaza.com biedt een nationale en internationale zoekfunctie voor het vinden van een danspartner. De site concentreert zich op het wedstrijdcircuit. Danceplaza rekent geen kosten.
  • DansPartner.nl - DansPartner.nl is een landelijke website en biedt een zoek- en matchingsmogelijkheid voor alle dansniveaus, ongeacht of je wedstrijden wilt dansen. De site is kosteloos.
©2019 Dans.nl
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin