DANSTEAMS

Nederland heeft enkele formatiedansteams die deelnemen aan nationale (NADB) en internationale competities. Deze teams zijn ondergebracht in verenigingen of stichtingen. Daarnaast zijn er teams van dansers gegroepeerd rond enkele professionele dansparen die tevens ook dansleraar zijn.

Formatiedansteams

  • D-Sync'd - De Danssportvereniging D-Sync'd (Dancers Synchronized) bestaat sinds 2012 en is gevestigd in Etten-Leur, Noord-Brabant. De vereniging staat in dienst van Ballroom Formatiedansteam D-Sync'd. Op Formatiedansen.nl staat een overzicht van de prestaties van D-Sync'd. Hoe de vereniging bestuurlijk is georganiseerd is niet inzichtelijk.
  • Sway of Life - De Danssportvereniging Sway of Life is opgericht in 2018 en traint in Ravenstein, Noord-Brabant. De vereniging draait om Ballroom Formatiedansteam Sway of Life.
  • Double V - De Double V Latin American Formation Teams zijn ondergebracht bij de Stichting Formation Danssport Hoorn. Double V is al sinds 1981 actief als formatieteam. Ook organiseert de stichting jaarlijks een nationale NADB-formatiedanswedstrijd. Meer over de prestaties en de historie van Double V is te vinden op Formatiedansen.nl
  • Dance Explosion - De Danssportvereniging Dance Explosion bestaat sinds 2013. . Begonnen in Arnhem als honk van het gelijknamige Latin American formatieteam is de vereniging inmiddels verplaatst naar Enschede, Overijssel. In 2016 is het formatieteam gestopt. Echter, eind 2018 is er weer een nieuw formatieteam gestart

Dansersteams

  • Dance Impression - De Danssportvereniging Dance Impression is opgericht in 2011 en is inmiddels gevestigd in Hoorn, Noord-Holland. De vereniging was vooral het thuis van de gelijknamige Ballroom en Latin American Formatiedansteams, die per januari 2018 gestopt zijn. Dance Impression gaat verder als groep wedstrijddansers rond trainer Kurt Findhammer. Ook organiseert DSV Dance Impression jaarlijks een landelijke NADB danswedstrijd
  • DanceSport Academy NL - DanceSport Academy NL is een samenwerkingsverband van danstrainers en enkele specialisten op gebied van voeding, coaching, gezondheid en fitness. Er wordt getraind in Aalsmeer, Noord-Holland.
  • Fun to Dance - Dansersteam Fun to Dance is gegroepeerd rond Eric & Charlotte Voorn, een hoogscorend WDC Amateur League senioren danspaar uit Houten, Utrecht.
  • Love 2 Move - Dansersteam Love 2 Move is in 2008 opgericht door professional danspaar Herman & Michèle Lak uit Leusden, Utrecht. Voor de jaarlijkse bijdrage krijgen dansers onder meer toegang tot workshops, coaching en korting op privélessen.
  • P&A - Dansersteam P&A schaart zich rond Paris Bekker & Anouk Hofstede, een professioneel en lesgevend danspaar uit Den Haag.
  • Dennis & Samantha en Paul & Cynthia - Dennis Voermans & Samantha Colijn en Paul Bakker & Cynthia Colijn zijn twee samenwerkende professionele dansparen en trainers met een team dansers om zich heen, voornamelijk uit de regio rond Hilversum, Noord-Holland.
©2019 Dans.nl
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin